נסים צוריאל

חנוכה תרצ"ט - כ"ח תשרי תשע"א
-

נסים נולד ליהודה ומרים פדל, בכפר גניה שבתימן (מחוז סוואדיה דרומית מזרחית לרדאע), בשנת הת"ש 1939 (כנראה במהלך חג החנוכה). עלה עם משפחתו לארץ ביום חמישי, כ"ז בתשרי התש"י 20/10/1949. הנשים והילדים הגיעו למעברת עין שמר והגברים לראש העין. שם המשפחה המקורי היה "פדל" שפירושו בערבית "תתכבד", ועוברת ל"צוריאל" בשנות ה-60.(כל חמשת אחיו נושאים שם זה).
 

נסים למד אצל הרב יצחק לנגה בבי"ס היסודי "אוהל שלום" בראש העין. לאחר מכן למד בישיבת הישוב החדש בתל אביב לתקופה קצרה. הוא סיים את לימודי התיכון בגימנסיית ישורון בפתח תקווה. את שירותו הצבאי עשה בנח"ל, ולאחר מכן המשיך ללמוד באוניברסיטת בר-אילן, תואר ראשון בכלכלה וחקר המקרא. לאחר השלמת לימודיו, היה מורה באופקים. באותה שנה  בחודש אדר  התשכ"ז התחתן עם שושנה לבית אחרק.

 

נסים ושושי התגוררו תקופה קצרה בקרית שמונה, שם שרת נסים כמנהל מחלקת החינוך. משם עברו לגור עם הוריו בשיכון ד' בראש העין. נסים החל לעבוד כבנקאי בבנק בינלאומי. בתקופה זו נולד בנו יחידו זבדי באדר תשכ"ח.  בהמשך עברה המשפחה לגור בדירה משלהם בשיכון ה' בראש העין. נסים עבר לבנק אוצר החייל בו התקדם לתפקיד ראש מחלקת תמיכה בסניפים בהנהלה הראשית, עד היציאה לפנסיה. לאלקנה הגיעה המשפחה מפתח תקוה באדר תשנ"ה. גם משפחתו של אחיו של נסים, יעקב, גרה באלקנה.

 

כל ימיו לימוד התורה והתפילה היו חשובים לנסים. במקום עבודתו ארגן נסים מניין קבוע לתפילת מנחה. נסים העביר שיעורים  בביכנ"ס אחווה ורעות שבאלקנה בין מנחה לערבית. בהמלצתו של פרופ' אלעזר טוויטו (כיום בנו זבדי ממשיך את דרכו, מעביר שיעור שבועי קבוע ב"מורה נבוכים".) לצד עיסוקו בקודש אהב נסים גם לבשל ולהכין יין.

 

לאחר היציאה לפנסיה, התנדב נסים במתנ"ס ראש העין, שם לימד אזרחים ותיקים ויצר אתם קשרים מעבר ללימוד עצמו. נסים היה אדם טוב, נח  לבריות , אוהב שלום, אוהב  את הבריות ומקרבן לתורה. המשתתפות בשיעור  לנשים בשבת בבית משפחת צוריאל, זוכרות את נסים יוצא את הבית בשעת השיעור, ושב עם תום השיעור, ובכך מאפשר שגם  ביתו ישמש בית ללמוד תורה, בקביעות. שיעור אשר מממשיך המתקיים בביתה של שושי כבר שנים ארוכות.

 

נסים נפטר באופן פתאומי בביתו ביום כ"ח בתשרי התשע"א 06/10/2010. מנוחתו כבוד בבית העלמין בראש העין.

 

יהי זכרו ברוך.